Etusivu>fi>Oravi>Tapahtumat>Saimaan teatteri Oravin Nuosrisoseuran talolla

Saimaan teatteri Oravin Nuosrisoseuran talolla

postikorttiripari.jpg
8.7.2022 19:00–21:00

Saimaan Teatteri seilaa jälleen! Kesällä 2022 seurantalojen lavoilla vierailee mielikuvituksen voimaa pohtiva kauhukomedia Ripari.

Esityksestä:

Pakkoeläkkeelle määrätty pappi tekee kaikkensa käännyttääkseen uransa viimeiset riparilaiset uskoon. Tehtävä ei ole helppo, sillä valtauskonnoista etääntyminen on maailmanlaajuisesti kasvava ilmiö: Ihmiset etsivät nyt henkilökohtaisia hengellisiä kokemuksia, eivätkä innostu enää aikaisemman lailla perinteisistä palvontamenoista. Päästäkseen globaalien voimien niskan päälle, pappi ottaa käyttöönsä vanhan viinan löyhkän alle kadonneen karismansa lisäksi keinoja, joita seurakunnan kirkkoherra ei todellakaan pyhittäisi. Pysäyttääkö edes yhden leiriläisen katoaminen tätä tuhoisaa kirkonmiestä ristiretkellään maallistumista vastaan? Siinä missä papille elämäntehtävä on kirkas kuin Jumalan valo, nuoret riparilaiset etsivät vielä itseään ja puntaroivat vaihtoehtoja. Kun suosittu Ruut, sisäistä tyhjyyttä poteva Julle, ulkonäöstään epävarma Rome ja omituinen Papu kohtaavat keskeneräisyytensä näissä hengellisesti äärimmäisissä olosuhteissa, lopputulos hämmästyttää sekä katsojan että nuoret itsensä. Lopulta kauhun, komedian ja musiikkiteatterin keinoja yhdistelevä esitys johdattaa Betlehemin tähden lailla yksinkertaisen, mutta silti sen vaikeimman kysymyksen äärelle: mihin sie uskot? Lipunmyynti avautuu toukokuussa – lisätietoa www.saimaanteatteri.fi Työryhmä: Ohjaus: Riikka Oksanen | Käsikirjoitus: Aino Pennanen | Näyttämöllä: Wilhelm Grotenfelt, Henri Lyysaari, Jonnakaisa Risto, Janna Räsänen, Maruska Verona, Pietu Wikström | Säveltäjä, muusikko ja äänisuunnittelija: Henri Lyysaari | Skenografi: Tinja Salmi | Tuotanto: Elina Kukkonen ja Saimaan Teatteri

 

Järjestäjästä:

Saimaan Teatteri on vuodesta 2014 asti toiminut ammattiteatteri, joka kiertää laivalla Saimaata esiintyen vanhoissa seurantaloissa. Ryhmä luonnehtii esityksiään nykykansanteatteriksi. Se tarkoittaa kesäteatterin perinteiden hyödyntämistä ja toisaalta niihin liittyvien kaavojen rikkomista.

Lippujen hinta on 5–22€.
© SaimaaHoliday 2022